HomeVores bådeFrígerð

Frígerð

– repræsenterer traditionen

FríðgerðTuren ud til Vestmannabjørgini foregår i en åben færøsk båd af den traditionelle type, der nedstammer fra vikingeskibene. M/B Frígerð er en meget sødygtig båd på 32 fod med 130 HK maskine og er desuden udstyret med radar, GPS med videoplotter, autopilot, ekkolod, VHF og mobiltelefon samt 6 fuldautomatiske fiskehjul (snellur). Derudover er stabilisatorer installeret så den er mere venlig mod dem der har tendens til søsyge. M/B Frígerð er godkendt af Statens Skibstilsyn til 23 passagerer.

Turen varer ca. 2 timer og 15 min. Båden sejler tæt langs kysten mellem skær og lodrette klipper og ind i grotterne. Den helt utrolige følelse af at være i pagt med storslået og uberørt natur er en oplevelse for livet.

Inde i den store grotte er der fin akustik. Da Sissel Kirkjubø var på Færøerne blev båden M/B Frígerð benyttet til filmoptagelse af Vestmannabjørgini og Sissel Kirkjubø benyttede den store grotte som udendørs koncertsal. Du er også velkommen til at synge eller at tage dit instrument med.

Der forefindes forud optaget film af turen på video. Filmen kan rekvireres hos skipperen.

Top