HomeOplev mere af Færøernes naturFuglefjeldene og grotterne

Fuglefjeldene og grotterne

Fuglefjeldene og grotterne nord for Vestmanna, er højdepunktet ved rejsen til Færøerne. Og der er ikke kun folk udefra, der lader sig imponere. En stor del af vores tur gæster er færinger, og færinger, der tager sine sommergæster med for at få denne fantastiske naturoplevelse.

Her er noget for alle sanser. Lyden af søfugle, havets hvisken og farvespil, klippernes vejrbidte formationer og himlen, der rører ved fjeldets tinder. Vi sejler langs fjeld væggene, ind i smalle sunde, hvor klipperne på begge sider, rejser sig lodret op mod himlen. Og helt øverst oppe, græsser fårene, ganske uimponerede af situationen. Båden glider ind i grotten og dagen forsvinder et øjeblik. Mørke og lyden af dryppende vand og så pludselig, ude igen, på den anden side – en ubeskrivelig oplevelse der skal prøves.

Vi ligger stille med båden og nyder udsigten. Der bliver peget og fotograferet, men et foto er ikke i stand til helt at gengive det, øjet rent faktisk oplever. Det kan blot bidrage til at huske detaljerne.

Om sommeren sejler vi til langt ud på aftenen, i pendulfart mellem Vestmanna og fuglefjeldene. Turen varer i et par timer og er egnet til alle aldersgrupper. Du kan bare sidde ned og nyde udsigten. Vore erfarne folk sørger for det praktiske og sikkerhedsmæssige – og vi serverer en kop kaffe/te på turen. Husk varmt tøj og påklædning efter vejrforholdene!

Tag dit musik instrument ombord på båden

Inde i store grotte er akustiskken fremragende. Det kan nævnes, at når den berømte norske sangerinde Sissel Kyrkjebø (se YouTube Video nedenfor) besøgte Færøerne, blev Fríðgerð brugt til at filme fuglefjeldene ved Vestmanna mens Sissel Kyrkjebø sang inde i store grotte.

 

 

 

Top